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Ristoguida - Mangiare bene

Dù Cesari

Possiamo trovare un pezzo di Trastevere a Torino? Uno di quei posti con le foto di Sordi alle pareti, la maglia di Totti al muro, la cacio e pepe.

Uno di quei locali che magari incontri Claudio Santamaria, che il vino lo produce il figlio di Tognazzi e che la coda alla vaccinara te la cucinano e pure bene. Che ti siedi a tavola e «mo’ oggi famo ’na carbonara e magari un assaggio d'abbacchio». Avete presente? Noi sì, e a Torino conosciamo un posto perfetto: i Dù Cesari. Il padrone di casa è Danilo, detto Er Pelliccia, e a lui spetta la palma di riferimento per la cucina laziale nella nostra città. Atmosfera tipica compresa.

 

Can we find a piece of Trastevere in Turin? One of those places showing off pictures of Sordi, Totti's shirt on the wall, 'cacio e pepe' (cheese and pepper pasta). One of those places where you might bumb into Claudio Santamaria, and the wine is produced by Tognazzi's son, and where they actually cook the 'coda alla vaccinara' (oxtail stew) - and also well! You sit at the table and hear the local dialect, and you can already taste everyday, typical Roman dishes. Do you know what we mean? We do, and in Turin we know a perfect place to get the whole package deal: I Dù Cesari. The landlord is Danilo, called "Er Pelliccia", and he's the authority when it comes to Lazio's cuisine in our city. Typical atmosphere included.


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