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Ristoguida - Mangiare bene

Savuré

Cosa possono avere in comune i tajarin, il ragù piemontese di fassona e il quartiere londinese di Shoreditch?

Ok, tra i primi due il nesso si trova facilmente, ma il terzo come lo spieghiamo? Savuré è un pastificio che chiamarlo pastificio risulta un po' riduttivo. Savuré produce sì pasta artigianale (tanti bei tipi), però fa anche i sughi ispirandosi a ogni parte d'Italia; e in più ti prepara i piatti davanti agli occhi, e a un'ora dalla chiusura vende a metà prezzo (London style). Che dire, un'idea luminosa. Tanto apprezzata da essere esportata anche a Shoreditch, su suolo inglese. Tra voglia di altro, hipster, calzini di colori diversi, bancarelle, beigel shop, artisti di strada e serate che diventano mattina, riescono a trovare uno spazio anche profumi e sapori di pastasciutta come la faceva la nonna.

 

What can tajarin (pasta), the Piedmontese meat sauce of Fassona beef, and the London neighborhood of Shoreditch have in common? Ok, the first two are easily connected, but the third, how can we explain it? Savuré is a pasta factory, although calling it pasta factory is not enough. Savuré produces homemade pasta (many beautiful types), but it also makes sauces inspired by every part of Italy, and, in addition, prepares dishes on the spot, and one hour from closing time it sells everything at half price (London-style). Nothing to add, what a bright idea. So much appreciated that it was also exported to Shoreditch, on real English soil; among the desire for something else, with hipsters, socks of different colours, street markets, bagel shops, street artists and evenings that turns into mornings, there is a space for the tajarin made with 24 egg yolks and 'agnolotti del salumaio' (stuffed pasta). After all, they are too good.


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